15 Sep - Nyheter

Besök i Fryshusets Grundskola i Hammarby-Sjöstad

I onsdags var några av våra tjejer på besök hos Fryshusets Grundskola i Hammarby-Sjöstad. Ett fullspäckat schema med intressanta frågor, nya ansikten och kanske några planer för framtiden.

Dagen började med att skolans klassmorfar visade tjejerna runt i skolans lokaler. Och sedan mötte fyra tjejer från skolans årskurs nio upp dem.

– Det var roligt att träffa andra som går på samma skola fast på en helt annan plats. Vi har pratat om hur vi ska ordna för en gemensam bal och hur vi kan besöka varandra mer, säger Diana som är elev på Fryshusets Grundskola Västra.

Efter träffen gick alla tillsammans till Stockholms stads hearing om vilken roll skolan spelar i arbetet mot hedersrelaterat våld. Publiken bestod av människor i alla åldrar och från olika sammanhang.

I panelen satt Åsa Lindhagen, socialborgarråd i Stockholms stad, Anna-Karin Svensson, biträdande enhetschef för ungdomsenheten i Skärholmen, Dilan Rashid och Kübra Erdogan ungdomsambassadörer från Fryshusets verksamhete Sharaf hjältar och hjältinnor liksom Carin Rennerholm rektorn för Vasa Real. Utbildningsministern Gustav Fridolin, stod för avslutningsanförandet.

– Tjejerna tyckte det var mycket intressant och att frågorna är viktiga. Det är bra för dem att få ta del av sådana här tillställningar. De får träffa nya människor och samtidigt lära sig hur olika samhällsfrågor kan diskuteras. Idag var det en hearing, säger Nilufer Gurcan som är kurator på Fryshuset Grundskola Västra.

Inbjudan till Hearing, Stockholms stad 2017-09-13