27 Okt - Nyheter

“Han är som ett slags bränsle för oss”

Höstens skolresa för killarna på Fryshuset Grundskola Västra var inte bara en rolig upplevelse utan även en reflektion över hur mycket vi betyder för varandra. Hur vi ger varandra hopp och framtidstro och får oss att inse vårt egna värde.

Resan gick söderut till Isaberg, strax söder om Jönköping. Killarna bodde i stugor, där de provade på alltifrån höghöjdsbana, samarbetsövningar och hinderbana. På kvällarna blev det grillning, besök på den lokala pizzerian och långa samtal om värderingar och vänskap.

Det är en satsning från Fryshuset Grundskola Västra att åka iväg på team-buildingresor som denna. Värderingar och relationer är en viktig del i läroplanen och vår skola. Den här gången fick tjejerna och killarna åka på varsina likadana resor. Just i skrivandets stund är tjejerna iväg på sin.

“Dana ger oss hopp”

Vår personal Dana är den som arrangerade resan och en av de i personalen som följde med. En superviktig person enligt eleverna.

“Han är inte bara en som jobbar i skolan utan har varit med oss i tre år och stöttar oss oavsett. Han är som ett slags bränsle för oss. Han ser oss inte bara som elever, utan bemöter oss som vi är hans bröder eller söner. Vi pratade om samarbete, kamratskap med mera och hederskultur och satte ord på vad det är för något.”