31 Okt - Nyheter

Intressant, underbart, stressfritt och skönt att hänga tillsammans

Så säger en av tjejerna om deras skolresa som ägde rum förra veckan. En annan säger: "Tack för den här resan Nilufer, du är bäst, det betyder väldigt mycket att ni tog oss hit ".

I torsdags var det tjejernas tur att åka på skolresa till Isberg, bo i stugor och testa på höghöjdsbanan. Det blev en mysig stämning med grillning, dans, samarbetsövningar och långa samtal om relationer och vänskap. Och en bra grund för att prata om skolans värdegrund. Resans vuxna ledare var kurator Nilufer, rektor Annika och läraren Jasmina.

”Linbanan var kul, sanning det var fett kul”

Alla var snabba att prova hinderbanan och kunde med pepp och uppmuntran av sina klasskompisar ta sig igenom alla hinder och slutföra banan med bravur.

”Man kommer närmare sina vänner”

Vi lagade mat tillsammans med tjejerna och hade flera samtal kring heder och respekt och om vad rykten kan få för effekter. Vi pratade även om kärlek och värdet av att ha en utbildning. Det var också skönt att komma bort från vardagen och känna lugnet i naturen. Omgivningen fick många att slappna av och stressa ner.

– Att se våra elever våga utmana sig själva, reflektera och uttrycka sig gör mig väldigt stolt. Ungdomarna är vår framtid. Vi vill att de ska tro på sig själva och sin förmåga, säger Nilufer.