14 Nov - Nyheter

“Jag kände mig som en kändis”

I söndags hjälpte Amira och Taleb till på Stockholm Food och Wine-mässan. Skolans egen passionslärare i matlagning Zeina, mest känd för sin matblogg Zeinas Kitchen, och matbloggaren Gustav med bloggen Jävligt gott tog med eleverna dit.

Från scenen guidade Zeina och Gustav publiken till hur man gör bästa hummusen och chokladmoussen medan eleverna hjälpte dem.

Amira och Taleb berättar att det var var lite nervöst att stå på scen, eftersom det var första gången, men att “man vande sig”. De träffade många kända personer under dagen. Taleb berättar entusiastiskt,

– Jag kände mig som en kändis eftersom jag var med Zeina hela tiden och hon känner typ alla.

De sammanfattar upplevelsen med att det var kul och intressant att få vara med på Stockholm Food and Wine.

– Det är härligt att se eleverna hitta och utvecklas inom en passion. Det ger dem kraft och energi till andra utmaningar också. De gjorde ett jättebra jobb på mässan, säger Zeina.

Om elevens val

Våra elever får tillbringa tre timmar i veckan med sin passion under elevens val. Inför varje termin kan de välja mellan  passionerna matlagning, fotboll, musik och motocross. För oss är det viktigt att eleverna få chansen en hitta och utvecklas inom sin passion. Vi tror att det ger kraft och energi över till utmaningar. Därför lyssnar vi också på elevernas intressen och skapar gärna en ny passion om minst åtta elever är intresserade och det går att koppla passionen till läroplanen.

Läs mer om våra passioner här

Zeinas Kitchen – matblogg

Jävligt gott – matblogg