Anmälan

Här kan du fylla i en anmälan direkt. Klicka på bilden för att komma till formuläret:

fryshuset_grundskola_husby_push

Anmälan

Fyll i uppgifterna så fullständigt som möjligt för att underlätta administrationen av antagningen. Det är viktigt att ni lämnar en aktuell mailadress då vi främst kommunicerar den vägen. Du kommer till ansökningsformuläret genom att klicka här eller på bilden ovan.

Om din ansökan:

• Vi tar emot ansökningar löpande fram till skolstart och skickar en kallelse ut per post till samtliga sökande.
  • Antagningsbesked skickas ut i mitten på maj 2016.
  • Alla ansökningar som inkommer sparas och de sökande kallas till prövning om det finns platser kvar när ordinarie ansökningsprocess är genomförd.

Viktigt att tänka på när du fyller i din ansökan:

• Just nu kan du välja mellan följande passioner: dans, musik, fotboll, basket, sälvförsvar eller matlagning. Skulle du önska att Fryshuset Grundskola Västra erbjöd en annan passion (elevens val) kan du skriva det som förslag i rutan “notering” i anmälningsformuläret.
  • Antal sökande till passionsämnet kommer att avgöra om passionen kommer att erbjudas.
  • I rutan ”notering” fyller du i vilken passion du söker. Om du söker flera så skriv dem i ordning 1-5 i rutan.
  • Om du har haft språkval tidigare så fyller du i det i rutan ”språkval”.
  • Om du önskar modersmålsundervisning glöm inte att fylla i ”annat modersmål än svenska”.

Övrigt:

Vi träffar alla personligen som söker till Fryshusets Grundskola Västra, både i grupp och i enskilda samtal. I samtalet är vi intresserade av:

• Elevens samarbetsförmåga inom gruppen och tillit till de vuxna som leder passionsämnet.
  • Elevens eget intresse av en plats på skolan inom sitt passionsämne, egen vilja/förmåga att visa detta intresse.
  • Elevens förmåga att lyssna och ta emot instruktioner samt pröva nytt inom sitt passionsämne.
  • Elevens fokus och uthållighet i utövandet av sitt passionsämne.
  • Personlig originalitet, fantasi och kreativitet i sitt sätt att uttrycka sig inom passionsämnet.