Passionsämne

Vi gör det möjligt för unga att genom sina passioner förändra sin värld!

I ämnet ”elevens val” får eleverna chansen att hitta och utvecklas inom sin passion.

På Fryshuset Grundskola Västra kan eleven välja mellan musik, fotboll, basket, cross eller matlagning beroende på hur stort intresset är för respektive passion. Under terminen utövar eleven sin passion inom elevens val, tre timmar varje vecka. Det är ett ämne som finns på alla grundskolor i Sverige. Pedagogerna som undervisar och handleder eleverna är ledande inom sitt område.

Att ha passion för något skapar mening och glädje i livet. Det ger kraft och energi att klara av svårare utmaningar. Att uppleva människors passion för något skapar nyfikenhet och respekt för varandras olikheter.

Basket

Dlowan ” Dille” Ismail är en steg 3-utbildad baskettränare med många års erfarenhet av barn-och ungdomsbasket. Förutom att eleverna får öva bollkänsla, spelsinne och uthållighet får de också träna sig i prestationspsykologi och samarbete mot gemensamma mål. Det gör dem mer redo för att möta framtida utmaningar inom studier och arbetsliv.

Fotboll

På fotbollsträningen får du möjlighet att utvecklas som fotbollsspelare både tekniskt och fysiskt. Träningen ger dig en chans att tillsammans med dina vänner och en fotbollstränare öva in bollkänsla, spelsinne och uthållighet. Skolans idrottslärare Feysal är passionslärare för fotboll.

Musik

Under musikpassionen är det du i samråd med Leah som utformar lektionerna efter ditt intresse. Leah har många års erfarenhet av musikproduktion, bearbetning av texter, jobba med sång eller olika instrument. Skolan har också en musikstudio och ger möjlighet att spela in egna låtar.

Cross

Under crosspassionen får eleven möjlighet att lära sig köra cross på en tillåten crossbana. Eleven får också lära sig hur en cross ska skötas och hur den körs på ett säkert sätt. Dana är passionslärare för cross.

Matlagning

Vi arbetar med att väcka och utveckla elevens intresse för matlagning, bakning och odling. Eleverna själva kommer kunna påverka lektionernas innehåll allt eftersom deras intresse och kunskaper utvecklas. Ni kommer också att ha möjlighet att lära er en massa om entreprenörskap, fotografi, bloggar och annat roligt. Passionsledare är Zeina som driver Zeinas Kitchen. Hon är vinnaren av Matbloggspriset Folkets Val 2015 och utsedd till en av Sveriges bästa matbloggar av Mitt Kök.

Besök Zeinas matblogg