Skolmat

Skolmaten på Fryshuset Grundskola Västra får bra betyg från både vuxna och elever på skolan. Vi tycker det är viktigt med god och näringsriktig kost för att orka lära sig nya saker. Och samtidigt tar vi ett miljöansvar genom att minska mängden mat som slängs.

På Fryshuset Grundskola Västra samarbetar vi nämligen med Sopköket som lagar maten åt oss i skolans kök. De använder räddade råvaror som fortfarande har hög kvalitet men kort bäst-före-datum. Råvaror som butikerna annars skulle slängas helt i onödan. Av maten som kommer in planerar köksmästaren veckans måltider och skapar en näringsriktig och varierande veckomeny.

Varje dag består skollunchen av en buffé med bröd, sallad, samt kött, fågel- eller fiskrätter samt vegetariska alternativ.

Allergier

Om ditt barn har en allergi fyller ni i en blankett som delas ut vid skolstart och lämnar tillbaka den till elevens lärare.

Mer om Sopköket