8 Dec - Nyheter

Nobelmiddag och prisutdelning

Idag startade vi en ny tradition på Fryshuset Grundskola Västra. Nobelmiddagen lagades av elever som har passion matlagning på elevens val.

Det här var första året som Nobelmiddagen lagades och serverades i Fryshuset Grundskola Västra. Förberedelserna har varit många och intensiva, där eleverna på passion matlagning gick in för uppdraget till 100%. Eleverna hade tillsammans med passion – matlagningsläraren Zeina Mourtada bestämt en trerätters meny.

Det märktes att det var en högtidlig stämning i luften. Elever och personal var extra fina, dagen till ära. Matsalen var dukad till fest och eleverna hjälpte till med serveringen. Under middagen hölls det tal, bland annat av rektor Annika Wennman.

Prisutdelning

Under middagen delade rektor ut fyra priser. Pepp-priset för kamratlig stöttning i skolarbetet, kompis priset till en bra förebild som får alla att känna sig välkomna samt två stycken kämpar pris för de som har gjort sitt yttersta i skolarbetet.

En tradition vi ska bevara

– Det är absolut inte sista året vi gör det här, det får bli en tradition att äta Nobelmiddag tillsammans, säger rektor, Annika Wennman.

Hon berättar också att eleverna har fått lära sig om Alfred Nobel och Nobelpristagare under veckan.

– Nobelpriset är en tradition som Sverige är känt för världen över. Det är något vi kan vara väldigt stolta över och därför är det såklart jätteviktigt att våra elever får kunskap om det, avslutar Annika Wennman.