15 Dec - Okategoriserade

Malak intervjuar basketproffset Janel om WNBA

Igår skulle eleverna hålla en presentation om ett yrke på engelskan. Malak valde självklart att göra sin presentation om basket och intervjuade ingen mindre än den stora basketstjärnan Janel McCarville som var på besök.

Malak ville jämföra National Basketball Association (NBA) som är en professionell basketliga i Nordamerika med kvinnornas motsvarighet WNBA och samtidigt ställa lite andra frågor till basketproffset Janel som idag spelar för AIK.

Hur är det att vara basketproffs i WNBA?

Malak frågade bland annat om hur en graviditet påverkar en kvinnas basketkarriär, hur Janel kom till WNBA och hur mycket pengar en kvinnlig basketspelare tjänar jämfört med en manlig. Han gjorde en mycket bra presentation och fick hela klassen  engagerad i frågorna!

Se delar ur intervjun på Facebook

Thank you Janel!

Janel, we appreciate you coming out to our school and we hope to pay you back by coming to one of your games and cheering for you! ❤ Good luck with the rest of your season!