18 Dec - Nyheter

Teatern ”Klipp han” på Dramaten

Det blev en känslofylld kväll när Fryshuset Grundskola Västra gick på teaterföreställningen "Klipp han" på Dramaten.

Berättelser från verkligheten

Klipp han” är baserad på verkliga händelser och intervjuer med personer, som själva varit med om skjutningar. Antingen som offer, nära anhöriga eller gärningsmän. Det är en föreställning som berör och som flera av såväl elever som personal har erfarenhet av.

Ett av våra uppdrag är att uppmuntra demokratiska arbetsformer. Vi utvecklar också elevernas förmåga att göra personliga ställningstaganden och träna dem i att argumentera för sin sak. Föreställningen ”Klipp Han” är en bra plattform för att öva på just detta.

En viktig diskussion

Efter föreställningen hölls eftersnack om problematiken i Sveriges förorter. Publiken, med representanter från både förort och innerstad, ställde modiga frågor till varandra. Fredrik Hillelson var där och förde en konkret positiv dialog med våra elever kring hur han kan bidra till att skapa arbetstillfällen för unga.