18 Apr - Nyheter

Fryshuset Grundskola Västra i podcast om sina framgångar och metoder

Lyssna på Gabriella Persson och Murtaza Hussain i Anna och Philips Lärarpodcast. Podden utsågs 2017 till vinnare av Årets insats inom offentlig sektor 2017! Gabriella och Murtaza pratar om hur de, tillsammans med sina kollegor och elever, höjde skolresultaten.

År 2017 gick nämligen 80 procent av eleverna ut årskurs nio med gymnasiebehörighet, vilket följer det nationella snittet som ligger på 82 procent.

I podden berättar Gabriella och Murtaza om hur de skapar en skolmiljö där de blandar struktur i klassrummet med kärlek till sitt arbete och till sina elever. De delar också med sig av de metoder de använder för att göra det möjligt för eleverna att höja sina resultat, och för att få eleverna att känna sig välkomna och nästan som hemma.

Lyssna på podden för att ta del av hela deras berättelse och handfasta tips i skolvardagen. Fyra tips på vägen:

• Släpp irritation snabbt om eleven till exempel är sen. Ingen vill lära sig nya saker när de är arga.
  • Var prestigelös, våga fråga kollegorna om hjälp och våga erkänn för både kollegor och elever när du gör fel
  • Skapa en bra sammanhållning. Både med mellan dina kollegor och mellan elever och lärare. Vi är alla ett team mot samma mål.
  • Möt eleverna där de är och anpassa övningarna efter elevens förutsättningar.

Lyssna på avsnittet