16 aug - Nyheter

Skolstart!

Välkomna på måndag 20 augusti kl. 10:00 till ett nytt spännande läsår.

Efter en lång och härlig ledighet ser vi fram emot att träffa alla elever i årskurs 7 till 9 både nya och gamla. Många spännande möten, lektioner och aktiviter väntar hos oss denna höst. Vi ses!

Dag: 22 augusti
Tid: 10.00
Plats: i skolans matsal på Lofotengatan 32, Husby

Om du inte anmält dig kan du göra det här.

Vi är en skola för årskurs 7–9. I samma lokaler finns Akademiska skolan med årskurs F–6.

Bra betyg

Hos oss går 80 procent ut med behörighet till gymnasiet. 85 procent säger till Skolinspektionen att de känner sig trygga i skolan. Här får var och en de verktyg han eller hon behöver för att nå sina drömmar.

Händer i höst

My Dream Nowför att föra skolan närmre arbetsmarknaden. Vi besöker olika arbetsplatser och skapar kontakt med framtida arbetsgivare som till exempel Sony Music Studiosoch Contintental Hotel.

När vi jobbar med tema mat inom SO och NO besöker vi Vetenskapens Hus (https://www.vetenskapenshus.se/)

Vi deltar i projektet KUBEN om mänskliga rättigheter med Raoul WallenbergakademinFryshuset Grundskola Västra deltar under läsåret 2018/1019 i ett nationellt skolprojekt med Raoul Wallenbergakademin (https://raoulwallenberg.se/).

Passion på elevens val

Att få utöva sin passion ger kraft och energi till att anta andra utmaningar, som studier till exempel. Tre timmar i veckan får du utöva din passion.

Våra lärare i media

Du var sjuk igår, jag saknade dig!” Gabriella, svensklärare, om Husby-modellen i Lärarpodden

Förr var det en mission, nu är det en passion” Murtaza, lärare i NO, i Vi i Kista

Jag vet att du har ett sommarjobb i sommar, har du kollat upp ditt kontrakt? Ska du jobba lördagar och söndagar? Vad får du för ob? Det här lär vi oss i samhällskunskapen” Nina, lärare i SO, i debatt på Järvaveckan 

Welcome! Bienvenidos! Bien venues! Tervetuloa! Soo dhaweyn! 

Annika Wennman
Rektor