12 Dec - Nyheter

Nobelmiddag med prisutdelning

Alfred Nobel hade en passion som tog honom till helt nya upptäckter! En sådan passion vill vi uppmuntra våra elever till. Det gör vi bland annat genom att dela ut nobelpriset i litteratur, språk, kemi, musik samt idrott & hälsa.

Själva Nobelmiddagen bestod av stek med friterad sötpotatis, pepparsås och bearnaisesås tillsagda av vår egen skolkock. Till efterrätt blev det glass med strössel och chokladsås.

Fredspriset

Damoon Latifi Daryani – Schysst, inkluderande och nyfiken. Alltid ett vänligt ord till övers för sina medmänniskor. Vår pristagare inspirerar med sin lust att lära, glädje över när kamrater lyckas och förmåga att gjuta olja över hetsiga diskussioner. En diplomat och kamrat i både ord och handling.”

Litteratur

Hirsi Hirsiguled – ”Hirsi har genom nyfikenhet och hårt arbete erövrat ett nytt språk på kort tid. Det senaste alstret är en dikt som innehåller allt vad en dikt ska innehålla och därtill ett fantastiskt budskap.”

Kemi

Petros Karipidis – ”Denna formidabla vinnare av kemipriset har på ett systematiskt sätt erövrat de elementära krafterna som representeras i det periodiska systemet. Han har även osjälviskt hjälpt och förmedlat kunskapen vidare till kamrater på ett utmärkt sätt.”

Språk

Mozan Sanosi – Med ett språkligt sinne som överskrider tid och rum har denne pristagare visat upp lingvistiska färdigheter utan dess like. Vi står häpna inför hennes metodiska inlärning och fantastiska hängivenhet.”

Idrott och hälsa

Teodor Milinkovic – ”En atletisk talang utan dess motsvarighet. Med styrka och smidighet i perfekt symbios tar han sig igenom utmaningar med enkelhet. Det är med självklarhet som vi tilldelar denna individ Nobelpriset i idrott. Hans prestationer kommer att lämna bestående avtryck i Fryshusets idrottshistoria.”

Musik

Vasilios Kourgialis (Vasse K) – ”En talang utan dess like, ett osvikligt gehör och en gränslös kärlek till musik. Otyglad och kompromisslös i sin kreativitet är han skapar storslagna melodier som får musiksalens väggar att skaka.”

Esraa Ahmad Fouad El-baba – ”Med en nyfikenhet som är svår att stilla, en vilja och beslutsamhet som inte finner några gränser har denna individ bemästrat pianot. Med glädje och briljans skapar hon symfonier som ljuder genom skolans lokaler.”