Passionsämne

Vi gör det möjligt för unga att genom sina passioner förändra sin värld!

I ämnet “elevens val” får eleverna chansen att hitta och utvecklas inom sin passion.

På Fryshuset Grundskola Västra kan eleven välja mellan musik, gaming, basket eller bollsport beroende på hur stort intresset är för respektive passion. Under terminen utövar eleven sin passion inom elevens val, tre timmar varje vecka. Det är ett ämne som finns på alla grundskolor i Sverige. Pedagogerna som undervisar och handleder eleverna är ledande inom sitt område.

Att ha passion för något skapar mening och glädje i livet. Det ger kraft och energi att klara av svårare utmaningar. Att uppleva människors passion för något skapar nyfikenhet och respekt för varandras olikheter.

Basket

Ridwan är vår baskettränare med många års erfarenhet av barn-och ungdomsbasket. Förutom att eleverna får öva bollkänsla, spelsinne och uthållighet får de också träna sig i prestationspsykologi och samarbete mot gemensamma mål. Det gör dem mer redo för att möta framtida utmaningar inom studier och arbetsliv.

Bollsport

Träna fotboll, innebandy och andra bollsporter med gästtränare och lärare med lång erfarenhet av att coacha elitspelare i olika bollsporter. Vi vill att du utvecklas och får förutsättningar att lyckas med det du vill inom sporten

Musik

Jobba med producenter och bra musiker i egen studio och lär dig skriva och spela in låtar med riktiga proffs. Både se och hör hur artister och låtskrivare har gjort för att komma dit de är idag och få den erfarenhet och kunskap du behöver för att ta din musik till nya nivåer!

Gaming

Bygg och underhåll en grym speldator samtidigt som du lär dig design, programmering av robotar och strategier av e-sportare. En bra start för framtida studier inom IT. Vi samarbetar med gymnasieskolor och högskolor med IT-fokus.